Random imageRandom imageRandom image
Vår Jul v2

Vår Jul

Er så heldig å få være kapellmester for denne flotte gjengen den siste måneden frem til jul hvert år.
Det er allerede gått 15 år siden Maria Arredondo slo igjennom som artist og over natten ble en av landets ledende sangere. Maria Arredondo har mange hits på samvittigheten. I tillegg er hun kritikerrost for sin hovedrolle i «Sound of music» i Oslo og utallige opptredener i inn og utland. I den senere tid har hun samarbeidet mye med sin ektemann, tenoren og artisten Torstein Sødal. Sødal samarbeidet i mange år med Hanne Krogh på hennes julekonserter, før han ble en del av julekvartetten «Stille natt, hellige natt». En 2. plass i Melodi Grand Prix og 3 plateutgivelser senere regnes han som en av landets absolutt beste mannlige sangere. Vår jul turnéene startet under navnet Jul i Sør og har turnert årlig siden 2011. I 2015 skiftet de navn på julekonsertene til Vår Jul. I 2017 ble det opphold på turnering som følge av at Maria ble gravid og fødte en sønn på julaften. Men fra 2018 var det full fart igjen. Den nåværende utgaven av Vår Jul inkluderer også Christian Ingebrigtsen, Gaute Ormåsen og Tine Thing Helseth.

Gospelkoret HIM 11 farge

Gospelkoret HIM

Gospelkoret HIM (Hearts In Motion) ble startet i 2000 og består i dag av 15 sangere i aldersgruppen 20 til 45 år. Koret er fokusert på at de skal formidle et spesielt budskap når de synger. Gospel handler ikke bare om sang på høyt musikalsk nivå, det handler om det glade budskap, og formidlingen av dette. Det å synge har blitt en spesiell form for gudstjeneste for HIM. Koret har hatt mange spennende opptredener og oppdrag. De har i regi av KRIK (Kristen Idrettskontakt) hatt mulighet til å reise på flere turnéer innenlands.
De har også medvirket på Jan Werners plate ”Singer of Songs” og åpnet i 2003 Fredspriskonserten i Oslo Spektrum sammen med Jan Werner. I 2009 avsluttet koret Fredspriskonserten ved å synge "Man in the mirror" sammen med blant andre kveldens konferansier, Will Smith. Dette ble kringkastet over hele verden til ca.400 mill TV-seere.
Koret har turnert store deler av Norge og deler av USA. Gospelkoret HIM slapp sin første CD, "Breath of heaven", i juli 2007. I tillegg medvirket de på Frelsesarméens juleplate med Jan Werner. I 2008 medvirket koret på Benedicte Adrian sin juleplate. Koret var på sin andre USA-turné våren 2009, og slapp samme år sin andre plate, Mighty in the Spirit. Koret hadde 10 julekonserter med A1 på Christiania Teater da de hadde sin 10-års reunion.
10-års jubileet ble feiret i 2010 med turné til Göteborg og København, og med utgivelse av juleplaten "This is Christmas". I tillegg sang koret blant annet med Stevie Wonder i Bergen i juli, og med Barry Manilow på Fredspriskonserten i Oslo Spektrum. To ganger har de sunget med Josh Groban i Oslo Spektrum. Siden den gang har koret gjort utallige TV-opptredener, medvirket på diverse plateinnspillinger, events og jubileumsforestillinger for blant andre Kreftforeningen, Bibelselskapet og Kirkerådet.

Bettan

Elisabeth "Bettan" Andreassen

I starten av sin karriere var det countrymusikken hun først ble kjent for. Men etter hvert utviklet Elisabeth seg til å bli en av de mest allsidige artister i Norden. Hun behersker de fleste genre innen musikk, og stadig viser hun nye overraskende sider av sitt musikalske talent, det være seg som glad musikant, skuespiller, showartist eller musikalsanger.
Første rollen hun gjorde i Norge var Mrs. Lowett i musikalen Sweeney Todd" på Det Norske Teatret i 1991. Samme året spilte hun også Christine i Phantom of the Opera, i en oppsetning på musikalteateret på Ski i 1991. Hun var med i oppføringen av Sophies Verden på Fornebu i 1999, hvor hun spilte sexy vertinne i rollen som Sigrun Freud. Hun har også spilt Florens i musikalen Chess. Elisabeth har medvirket i en rekke sommerrevyer, både i Sandefjord og Tønsberg. Hun har spilte på de fleste privatdrevne teatere i Oslo, blant annet med "Dizzie og Damene" på Chat Noir.
Sommeren 2001 holdt Elisabeth og Jan Werner sommershow i Sandefjord for fulle hus. Samarbeidet dem imellom startet allerede på midten av 90-tallet. I 1994 representerte de Norge i MGP og oppdaget hvor godt stemmene deres kledde hverandre. I fem år på rad holdt de julekonserter rundt i landet, med fulle hus. I 1999 ble det laget CD fra konserten som solgte til langt over gull. Musical Highlights var nok et samarbeidsprosjekt mellom Elisabeth og Jan Werner som ble suksess. Showet hadde premiere i Tønsberg sommeren 1998
Jeg har spilt med Elisabeth siden 1995 og vært hennes kapellmester ved flere anledninger de siste 25 årene. Med utgivelsen av sin plate Spellemann i 2008, har Elisabeth funnet en ny stil med blanding av country og folkemusikk. 

Johan Christer Novsjø

Johan Christer Novsjø

Det startet med en hovedrolle i ”Les Misèrables” i 1988 på ”Det Norske Teatret” og siden den gang har han rukket å dubbe flere tegnefilmer (bl.a. Peter Pan og Pinocchio). Han har gjort barneplaten ”Lurifaks” for Aschehoug forlag og vant Ungdommens sangmesterskap på Norges Musikkhøgskole i 1990. I 1995 avtjente han militærtjenesten i H.M.K.Gardens Musikkorps hvor han i tillegg til å spille trombone, var korpsets faste sangsolist gjennom hele året (bl.a. på kongeparets rundreise i USA). Johan Christer har studert ved ARTSED i London og ved Norsk Musikkteater og ballettakademi (Bordar). Han har også studert ved The Royal College of Music i London. Han har ved flere anledninger sunget rollen som Evangelisten i G.F. Händels ”Messias”, blant annet i Covent Garden, London. Våren 2004 medvirket han i Riksteatrets oppsetning av Westside story i rollen som Action. Johan Christer har også jobbet ved Den Norske Opera. Han er medlem av den internasjonale operagruppen "Eclipse". Han er også utnevnt som årets stipendiat 2006 av Taubeselskapet "Västanvind" som første nordmann i historien
Johan Christer og jeg har jobbet mye sammen ved forskjellige anledninger de siste årene, og har de siste par årene reist rundt med en Evert Taube-forestilling. I 2018 hadde vi premiere på forestillingen "Bohemene og den gylne freden"